Bakgrund
Professor Rob Horne grundade Spoonful of Sugar år 2011. Hans mål var att förmedla kunskap grundat i 20 år av global forskning och använda den till att designa praktiska program som skulle kunna hjälpa patienter och sjukvårdspersonal att nå det bästa inom teknologi för medicin och hälsa.

 

Namnet Spoonful of sugar kommer ifrån…
Vårt företags namn ‘Spoonful of sugar’ kommer ifrån en låt från musikalen Mary Poppins(1960). Där sjungs det att “en matsked av socker hjälper medicinen att gå ner lätt och gott”. Idag finns det mer vetenskapligt baserade tillvägagångssätt för att uppmuntra följsamheten av föreskriven behandling och läkemedel än just “en matsked av socker”, vilket är vårt företags fokus.

 
“Spoonful of sugar” använder sig av högkvalitativ forskning för att skapa praktiska lösningar som ger bättre resultat.
Professor Horne och hans kollegor har med forskningens hjälp förbättrat både teorier och praktik kring beteendemedicinvetenskap. Vi har utvecklat unika metoder som vi använder inom våra program, speciellt designade för att passa våra kunders behov.

 

Våra program förändrar beteende eftersom de går ut på att förstå hur användning och engagemang kring läkemedel alltför ofta är bristfällig, och hur en förbättring av detta i sin tur kan förbättra sjukvårdsystemet och resultaten för patienterna.

 

 

Tre huvudprinciper
Vårt arbete bygger på tre huvudprinciper :

 

how-we-work-1Evidens-baserat
Professor Horne och hans team är direkt involverade i varje SoS program och ser till att den senaste kunskapen och forskningen alltid ligger till grund för vad vi gör. SoS använder forskning inom sina program för att föra samman företag och den akademiska världen. På så vis kan vi garantera att vi använder läkemedel och innovationer inom läkemedelsindustrin för att på bästa sätt möjligt tjäna patienter och samhället.

 

how-we-work-2Co-created/Sammarbete
Våra program är inte akademiska koncept skapade i en enbart akademisk kontext. Vi samarbetar med patienter, deras representanter, vårdpersonal och sjukvårdspersonal vilket ökar vår tillförlitlighet och auktoritet inom fältet.

 

 

 

how-we-work-3Personlig behandling
Våra program är designade för att kunna bemöta våra kunders och deras intressenters behov. Det är viktigt att understryka att det inom medicin och läkemedel inte finns en enda lösning som fungerar för alla. Vi börjar med att få förståelse för hur individen interagerar med behandlingen och de komplexa psykologiska- och beteendefaktorer som påverkar beslutet om att uppta och följa en behandling. Baserat på dessa iakttagelser formar vi sedan stödredskap som kan påverka deras motivation och förmåga att få ut det absolut bästa från behandlingen.

 

technology-platform